Upplev Oktoberfest i Munich

En man spelar på cymbaler under oktoberfest i Tyskland

Källa: Pixabay

Om du älskar öl lika mycket som oss är det ett måste att du upplever Oktoberfest minst en gång i ditt liv. Det är en spännande tradition och de flesta har åtminstone hört talas om det genom filmer eller tidningar. Men vad är det för festival och är det värt att gå?

Kortfattat om Oktoberfest

Oktoberfest är en festival helt dedikerad till öl, så redan nu vet du att det är fantastiskt. Den hålls årligen i Munich, Tyskland. Den pågår från slutet av september och till första helgen i oktober, därav namnet Oktoberfest. Det har pågått sedan 1810 då man firade ett bröllop.

Varje år så besöker cirka sju miljoner Oktoberfest och det blir ganska vilt. Det är med andra ord bra mycket större än de småvarianterna vi har i Sverige. Det är standard att man klär sig i Bayersk klädsel som är lätta att känna igen, med lederhosen för männen och dirndls för kvinnorna. Kortfattat kan man säga att det hela handlar om att ha en så fantastisk upplevelse som möjligt, medan man dricker öl.

Munich och fotboll

Om du älskar fotboll lika mycket som du älskar öl, har du tur. Oktoberfest är en minst lika viktig högtid för fotbollsfantasterna på grund av Bundesligan. Laget Bayern Munchen är passande nog i god form. Ett tips är deras positiva odds på 1.90 mot 3.60 i kommande matchen mot Hoffenheim.

Så ska du ändå till Munich så bör du passa på, för du kommer troligen inte spendera mer än en dag eller två på Oktoberfest. Så något annat bör du också hitta på när du besöker denna vackra stad i Tyskland.

Folkhav under oktoberfest

Källa: Pexels

Tips inför Oktoberfest

Oktoberfest är ingen lek, det finns en hel del saker som kan gå snett. Så innan du bokar en resa så finns det en del saker du absolut bör tänka på. Du bör till exempel satsa på kontanter istället för betalkort, då är du garanterad att alltid kunna betala.

Att man måste hålla sig hydrerad när man dricker låter som en självklarhet, men det är ännu viktigare under den här festivalen. Du ska trots allt dricka större delen av dagen och det är inte ovanligt att folk är bakfulla dagen därpå. Se därför till att ha en flaska med något alkoholfritt i närheten. Du bör framförallt se till att du har vatten och mera på ditt rum, Powerade rekommenderas av många.

Tänk också på att Oktoberfest lätt blir en dyr upplevelse. Maten i tälten är dyr, minst sagt, och så är även ölen. Se därför till att du har en ordentlig budget och att du sköter det snyggt. Många turister rekommenderar att man äter utanför tälten, där har du trots allt stånd med enkel mat. Då sparar du pengar som du kan lägga på den dyra ölen inuti tälten.

Det finns mycket mer man kan säga om Oktoberfest, men det här är grunderna. Det är en otrolig upplevelse med mycket öl, trevliga människor och du kan också passa på och se mycket annat i Munich. Du hittar en hel del sevärdheter, spännande butiker och den intressanta tyska kulturen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *