Ölstövel

Tom ölstövel

En ölstövel från Tyskland.
Foto: Fanghong

En ölstövel är, precis som det låter, ett ölglas format som en stövel.Fenomenet kommer från början från Tyskland, där det kallas för Bierstiefeln. De senaste åren har ölstöveln ökat i popularitet och spridits runt om i världen – förmodligen med draghjälp av den amerikanska komedifilmen Beerfest som släpptes 2006.

Berättelserna om ölstövelns historia är många. Vanligast är legenden om en preussisk general som lovade sina soldater att dricka en öl ur sin stövel om de gick segrande ur det kommande slaget. När segern senare kom bad han en glasblåsare tillverka ett glas i form av en stövel. På så sätt kunde generalen avnjuta sin öl utan att bryta sitt löfte till soldaterna.

Ölstövlar används ofta i grupp, där man passar runt glaset till alla personer i gruppen. Därför är många glas av den är typen tämligen stora, det är inte ovanligt med en volym på 2 liter.

Köp ölstövel

Utbudet av ölstövlar är tämligen stort på internet. Det finns många olika storlekar och utseende. Se till att välja vilken storlek du vill ha när du köper ett glas, och även hur många.

Butik Volym Pris Köp
Partykungen  2,40 liter 199:00:- Gå till butik
Partyhallen 2,40 liter 149:00:- Gå till butik