Nya fotbollsmatcher, nya öl

I förra blogginlägget tipsade jag om några spännande öl från Frankrike, Tyskland, Brasilien och Colombia med anledning av kvartsfinalerna i fotbolls-VM mellan just dessa länder. Sedan dess har ytterligare två kvartsfinaler spelats.

Argentina – Belgien

Argentina segrade i lördagens första möte och blev därmed klara för semifinal under kommande vecka. I Argentina hittar vi inte bara fotbollsfans, utan också ölmärket Quilmes. Ett ljust och trevligt lager på 4,9 %. Finns att hitta som nummer 88542 i Systembolagets beställningssortiment

Belgien har ett spännande och ungt fotbollslandslag. Något som har en betydligt längre historia är landets fantastiska ölkultur. Som ett av världens främsta producenter av öl är det såklart svårt att plocka fram bara en. Men jag väljer att lyfta fram Kwak en aning, mycket med tanke på den intressanta historien som finns kring glaset som den ska drickas ur.

Holland – Costa Rica

Bavaria Premium är en lättdrucket lager från Holland. Nummer 1560 på Systembolaget, där en flaska kostar ynka 8,50 kr. Kanske inte världens häftigaste öl, men absolut värt att testa.

Den costaricanska ölmarknaden domineras av ett enda bolag: Florida Ice & Farm Co. Med sina cirka 10 inhemska ölsorter kan de möta efterfrågan. Företaget importerar också en del utländska ölsorter. Ölet Pilsen kanske låter som något från Tjeckien, men är alltså en av Costa Ricas stoltheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *