Guinnessglas

Fyllt Guinnessglas

Ett Guinnessglas upphällt på rätt sätt. Notera det jämna lagret av skum.

Det irländska ölet Guinness är förmodligen världens mest kända stout. Bryggeriet i Irland har inte bara lyckats skapa ett riktigt gott öl, utan har också utformat ett globalt varumärke som de flesta känner till. Guinness har dessutom ett eget museum och en berömd rekordbok. För att utmärka sig ytterligare ska givetvis en äkta Guinness serveras på rätt sätt – det vill säga i Guinness egna ölglas och genom strikta upphällningsregler.Glaset kännetecknas av den gyllene harpan – en viktig irländsk symbol.

Om du har skaffat ett riktigt Guinness-ölglas så ska du självfallet fylla det på rätt också. Enligt de riktlinjer som finns så ska glaset lutas 45 grader innan det sakta fylls. När skumlagrets undre del når ungefär mitten av harpan så ska glaset ställas åt sidan ett par minuter för att vila. När ölen har klarnat och fått en enhetlig färg så fylls glaset på tills det är fullt. Du ska aldrig acceptera att du blir serverad en Guinness som inte är upphälld på rätt sätt.

Köp Guinness ölglas

Dessa glas är licensierade av Guinness och får således användas på krogar och restauranger, men fungerar givetvis precis lika bra hemma. Priserna avser vid köp av ett glas. I större förpackningar blir priset per glas lägre.

Butik Pris Köp
Partyhallen
49:00:- Gå till butik
Partykungen 59:00:- Gå till butik